Postanite i vi uspješan poljoprivredni proizvođač

Agrodar-poljoprivredaOpćina Bužim u suradnji sa AgroDar s.p.z. (specijalizovana poljoprivredna zadruga) koja je izrasla iz poznate firme POLJO-SEMENTI d.o.o. iz Cazina, organizira stručno predavanje na temu „Proizvodnja krastavaca-kornišona, i drugih poljoprivrednih kultura.“

Predavači su stručni inžinjeri koji će prisutne upoznati sa poljoprivrednom proizvodnjom krastavaca, malina i drugih poljoprivrednih kultura. Značaj ovog predavanja se ogleda u tome što se svim zainteresiranim pruža prilika da na jednom mjesto dobiju sve neophodne informacije vezano za pomenutu proizvodnju i to od stručnih osoba, koje će im pružiti i predati ono najdragocjenije, a to je znanje koje garantira uspjeh.

Ova uspješna fima je nedavno potpisala Protokol o saradnji između Općine Bihać i kompanije Poljosementi koji će omogućiti da bihaćki poljoprivredni proizvođači plasiraju svoje proizvode prema otkupljivaču, tj. kompaniji Poljosementi. Poljoprivredni proizvođači koji krenu u proizvodnju krastavaca-kornišona imaju siguran otkup i plaćanje u roku od 30 dana od preuzimanja robe koja će biti plasirana na tržište Slovenije i Njemačke. Nadamo se da će i poljoprivredni proizvođači s područja općine Bužim započeti poljoprivrednu proizvodnju i ostvariti uspješnu saradnju s otkupljivačem i time doprinijeti ne samo poboljšanju vlastitog ekonomskog položaja, već i cjelokupnog ekonomskog ozračja općine Bužim.

Stoga pozivamo sve zainteresirane poljoprivredne proizvodače i one koji žele da se bave poljoprivrednom proizvodnjom da prisustvuju navedenom stručnom predavanju koje će se održati 13.01.2014. godine ( ponedjeljak ) u 11:00 h u sali Doma kulture.